Dédicace

Before you read, click to Listen to an appropriate background..

Why not be brave and bear your scars?
You paid the cost to carry them all.
Pain, sacrifice, wisdom and truth,
Lessons you learned from all that you’ve been through

Silence isn’t always an indication of strength,
All that is unspoken is suffered within.
Candor is never easy and it always comes with a price,
But well worth the investment to live an intentional life.

Teresa Wright-Johnson

Vreau..

Să-ți arăt părți ale persoanei tale de existența cărora trebuie să știi și pe care trebuie să le ai în vedere în fiecare clipă.

Într-o lume care te dezbracă de încrederea în sine și prin asta te privează de încrederea în siguranța mediului înconjurător, viața e destul de… greu abordabilă, mai ales dacă unghiul din care privești e doar singular.

E război. În mintea noastră lipsește acea pace după care tânjim..


De ce? 


Pentru că percepția noastră e și realitatea noastră.

Pentru că mediul înconjurător e pictat în culori comerciale, în tentație și valori bănești. Conducătorul unei limuzine trece pe lângă un biciclist și își dorește plimbarea cu bicicleta. În același timp, biciclistul vede limuzina și mai mai că i-ar fi de folos una, parcă.

|”Mai mult decat o criză! Sunt frapat de deruta și descumpănirea artei. Pare să-și fi pierdut firul conducător. […] artistul este condus de critic și de negustorul de artă“. Sunt cuvintele lui René Huyghe, filosof francez, estetician și curator al muzeului Louvre, rostite la începutul anilor ’60.”|

Vedem doar reclame. Iar omul de când e mic, învață să imite și să supraviețuiască în mediul în care crește. Ei bine, într-o lume bazată pe putere monetară mai degrabă decât pe valori, proaspății omuleți vor fi bine adaptați și probabil vor avea mai degrabă mirajul că puterea financiară e și puterea interioară și nu există una fără cealaltă.

Cunoașterea de sine reprezintă o temă de gândire mult prea puțin abordată într-o lume preocupată, cu conștiința bombardată și încărcată de ziua de mâine, în loc de concentrarea pe prezentul din clipa asta, de azi.

Ei bine, în viața asta ne întâlnim cu trei tipuri de oameni:

  • cei care au un singur unghi de abordare a problemei și nu fac eforturi să pună altfel problema, probabil din cauza lipsei încrederii în sine;
  • cei care știu prea bine cum merg lucrurile, dar așteaptă în stare de veghe;
  • cei care își ajustează unghiul de privire și își pun priceperea la muncă pentru comunitate, nu doar pentru binele individual.

E comfortabil să fi ignorant ca persoană. Într-un dialog, să fii frustrat și închis, să te plângi de una și de cealaltă, să dai vina pe unul sau pe altul e cel mai la îndemână lucru. Iar ăsta-i un singur exemplu.

De ce?

Pentru că e greu să dai vina pe tine și să trăiești cu asta, atunci când ești îngropat în datorii, în reclame, în știri și neștire, emisiuni TV care promovează ce se vinde în loc de ce ar trebui să se planteze pentru un mediu fertil; deci, ne îngropăm singuri în muncă și în ocupație care ocolește detașat conștiința și încrederea în sine, iar mai apoi – încrederea în lumea înconjurătoare.

Să faci bani mulți, mulți. Să poți să îți permiți un împrumut pe 30 de ani ca să îți iei acoperișul pe care toată lumea și-l dorește deasupra capului, mașina sau cine știe ce…

E, dacă nu e alarmant că trebuie să îți permiți să te poți împrumuta și că chiar o faci, nimic nu-i.

Dacă viața ta individuală e fericită, cu tot ceea ce e în jurul ei, chiar e motiv de bucurie.

Dar, dacă te uiți în jur și nu prinzi curaj, înseamnă tot exact ce a zis Ion Creangă.

De oprit, e improbabil să poți opri prostia. Esențial e să o pui la lucru pentru o lume în care să te regăsești cu cei din jur, să construiești poduri între tine și restul și cel mai important element de infrastructură: să construiești podul spre cunoașterea propriei tale persoane. Pentru că nu poți construi poduri între tine și altcineva, dacă pe partea ta de pod nu ai o bază solidă pe care să așezi podul dintre tine și altcineva.

Prostia e o metaforă cu puteri mai mari decât ale Universului, cum spunea și Einstein. Prostia poate fi un lucru pozitiv. Poate reprezenta cu bine și binele. Și dicționarul spune că e o calitate:

stu•pid•i•ty

(stuˈpɪd ɪ ti, styu-)

1. the state, quality, or fact of being stupid.

|”Și mă mai întreabă câte cineva de ce nu am televizor. Stau să mă gândesc. Cum zicea un frumos personaj al lui Simone de Beauvoir “Am ținut mereu la căminul meu și la modul în care mi l-am construit. Tocmai de aceea nu las pe oricine să-mi intre in casă.”

Frumos mai spunea si Ion Creanga – “Știu că sunt prost. Dar când mă uit în jur prind curaj.”|

“Inspirație/Bibliografie”

“The specific situation that inspired this article involved one of the most beautiful and amazing women I have ever known dealing with a break up from a man that never deserved to be with her in the first place. I explained to her that there are people in our lives who will try to break us down to be on their level . So, what is the answer to gaslighting?

MAINTAINING YOUR OWN REALITY THROUGH YOUR OWN PERCEPTIONS.

“I’ll tell you now, the same thing I told her:
You see, my friend, there are people in this world who will look at a unicorn and think to themselves, “woah, that is a unicorn, which is something I will never be.” They will try to convince you, the unicorn, that you are just an average horse like them with a weird growth on your head that you should probably get checked out by some kind of medical professional that deals with head growths. They will try to steal your magic and make you as dull and ordinary as the plain, old horses that they are. Because they need you to be a plain, old horse like they are, just to bring you down to their level…

As we’ve established: you are not just a plain,old horse. You are not a fast race horse. You aren’t even one of those fancy British horses that those chicks in those hot pant/knee-high boot getups use to jump over stuff… You are a unicorn. Despite what anyone else says.”

You are unique and beautiful.

Ce m-a motivat și inspirat să scriu aceasă pagină?

Contactul cu spațiul cultural și artiștii pe care i-am întâlnit și cu care lucrez, prietenia și dragostea pe care o am; intensitatea și energia mea.

Femeia care m-a învățat și a adus în viața mea mai multă viață decât am crezut că pot simți vreodată. Cea care prin existența ei îmi oferă cel mai minunat și frumos lucru din viața mea: terapie prin dragoste și prietenie, încă de la primul contact, așa cum nu am mai făcut-o vreodată, ca-ntro poveste ce se scrie de o mână invizibilă.

Așa cum vreau să rămână o prietenie sinceră și veșnică.

Advertisements

De nu-i cu durere, lasă o părere. (Feedback below)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s