Școlistoricograf

Grădinița la Mediaș (Sibiu), cât și în Cornu de jos (Prahova). Între cele două dăinuind o constantă distanță de vreo ~280km.

De ce?

Ai mei s-au tot indecis, cu turul și returul de rigoare să se mute cu totul de la țară la oraș și invers.

A fost o experiență destul de interesantă pentru mine, care eram cu jocul meu oriunde, oricând. Totuși, simt că trebuie să precizez că sunt fericit să fi putut avea o așa completă experiență, atât urbană, la bloc, cât și de la țară, de la casă.

La Grădi am fost când cu troleul, cu mami, când cu scuterul, cu tataie sau tata. Am amintiri din ambele părți. Încă de mic am dezvoltat un paralelism între cele două lumi, atât de diferite și similare: Satul, unde ai aer și contact cu natura, animalele, pământul și roadele acestuia în imediata apropiere și Orașul, gri pe alocuri verde, cu cutiile de conserve suprapuse în apartamente atât de deconectate și atârnate unul de altul de nori.

Școala am început-o la Cornu, un semestru de-antâia. Matematica, singura materie la care îmi aduc aminte de învățătoare. Severă foc. I-am tot dus flori în vacanțele de vară în care mă reîntorceam la Cornu. Amintiri decenare.

Ne-am mutat și stabilit la Mediaș de atunci înainte.

Am studiat filologia în liceu, perioadă în care s-a manifestat puternic o mișcare lăuntrică și căutarea răspunsului la întrebarea cine sunt și ce voi face cu viața mea, ce drum încotro și cum să ajung acolo.

Pe toată perioada liceului, mai ales, am făcut atletism – sport care m-a ajutat extraordinar de mult să trec cu bine și relaxat peste orice zi, oricât de grea ar fi fost; mi-a întărit trupul și mi-a aerisit orizontul cu prieteni și călătorii valoroase.

După iluzia militărească pe care am avut-o la sfârșitul liceului a urmat o perioadă de vreo 7 zile de arsură cerebrală pe fondul viitorului meu apropiat.

M-am lăsat dus de val la Blaga, un tip mișto cu rezidență sibiană, literat în.. cică germană engleză, cu care am fost coleg undeva la vreo 13 luni teoretice. Practic, mai mult ne întâlneam în afara școlii, la un sport sau o lectură prin nu puținele locuri faine din Sibiu și-mprejurimi. Un oraș grozav de viu, cu liniște, și sensuri unice artistice, dar nu pentru bicicliștii ca mine.

 

Advertisements